1. Všechny ingredience na velikonoční perníčky dejte do mísy od kuchyňského robotu, použijte nástavec typu K a nechte zpracovat cca 10 minut těsto.
2. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie či voskovaného ubrousku a dejte alespoň na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc vychladit do lednice.
3. Po této době, vytáhněte těsto, nechte jej trochu povolit cca 20 minut a na pomoučené ploše jej válečkem rozválejte na tloušťku cca 5 mm.
4. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Použijte horní a spodní ohřev s horkovzduchem.
5. Nyní velikonočními vykrajovátky obtiskujte do těsta požadované tvary. Pokud si nejste jistí ve zdobení, nejsnazším tvarem budou vajíčka.
6. Vykrojené perníčky přemístěte na plech s pečícím papírem a dejte je péct na 8 - 10 minut. Dávejte v průběhu pečení pozor, ať se nepřipálí!
7. Hotové velikonoční perníčky nechte vychladnout a přemístěte je na mřížku a nechte vychladnout. Zdobte nejlépe druhý den.
8. Připravte si polevu. Nejprve cukr důkladně prosejte, aby se v polevě netvořily hrudky a neucpávala se ve zdobičce.
9. Vařečkou utřete utřete v míse cukr, citronovou šťávu a bílek tak, abyste dosáhli jemné konzistence.
10. Cukrářský sáček vložte do vysoké sklenice, kraje ohrňte přes hranu skleničky a naplňte polevou. Libovolně ozdobte.