K zahradní party neodmyslitelně patří letní koktejly. Nemusíte se ale držet pouze osvědčené klasiky, ohromte své hosty třeba variantami s růžovým ginem, zázvorovým pivem, nebo osvěžením bez alkoholu v podobě domácí limonády.
Inspirujte se letními koktejly, které pro vás připravili ti nejpovolanější. Barman karlínského bistra Pavel Sochor a nejlepší výrobci ginu na světě, holešovická destilérka Garage22.
Seznamte se s fascinujícími chutěmi tří letních koktejlů, které přinášejí nejen osvěžení, ale i nevšední zážitek. Scandinavian Mule je variantou na tradiční Moscow Mule, kde místo vodky vystupuje skandinávský akvavit, doplněný zázvorovým pivem a čerstvou limetkou pro pikantní a osvěžující nádech.
Gin Tonic, klasika mezi letními koktejly, která nikdy nezklame. Čistá chuť ginu s hořkostí toniku a štavnatým plátkem limetky nebo citronu je zárukou lehkosti.
A pro ty, kteří hledají mezi letními koktejly něco jedinečného, je tu Pink Clover Club. Originální drink, který překvapí kombinací růžového ginu, malinového sirupu, citronové šťávy a vaječného bílku, vytvářející dokonale hladkou a krémovou texturu s neodolatelnou malinovou chutí.
Tyto nápoje nejen osvěží, ale přidají i trochu elegance a originality vašim zahradním párty.
Naplňte sklenici na whiskey ledem.
Přidejte Aquavit a čerstvou šťávu z limetky.
Důkladně promíchejte.
Dolijte nachlazeným zázvorovým pivem.
Zlehka promíchejte.
Ozdobte snítkou čerstvého kopru.
Vychlaďte long drink sklenici, tedy sklenici válcovitého tvaru o objemu zhruba 400 ml.
Vychlazenou sklenici naplňte ledem.
Nalijte 40 ml ginu, důkladně zamíchejte.
Dolijte studeným tonikem. Poměr ginu a toniku by neměl přesáhnout 1:3.
Spojte míchací lžící, aby byla zachována co největší perlivost.
Ozdobte plátkem grepu.
Maliny nasypte do shakeru a rozdrťte pomocí barové paličky.
Do shakeru poté přidejte ostatní ingredience.
Ještě bez ledu rychle protřepejte.
Přidejte led.
Přeceďte přes jemné sítko do sklenice na krátké koktejly, např. champagne misky.
Nakonec napíchněte dvě až tři čerstvé maliny na koktejlovou jehlu a položte ji přes sklenici.
V poháru pomocí barmanské paličky rozdrťte čerstvé ovoce.
Přidejte cukrový sirup, citrusovou šťávu a led.
Zalijte sodovkou a promíchejte lžící.
Sodovku můžete ochutit bylinkami - mátou, meduňkou, bazalkou, oreganem či koriandrem.
Pro podávání většího množství využijte nádobu na limonádu.
(Foto: Garage22)