Na servírování:
Ve střední míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, sodu, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte. Případně můžete i prokypřit přesypáním přes jemné sítko.
V malém hrnci na nízký výkon rozpusťte všechno máslo. Když je tekuté, hrnec odstavte a přidejte do něj všechny zbylé ingredience. Tedy kefír, vejce, nastrouhaný sýr a bylinky. Rozehřejte si vaflovač na středně vysoký až vysoký výkon.
Nyní obě směsi krátce promíchejte. Opět tu platí stejné pravidlo jako například u lívanců, směs nesmíte přepracovat. Míchejte jen tak dlouho, jak je to nutné, aby v těstě nezůstala nerozmíchaná moučná směs. Jak je těsto hotové, hned můžete péct vafle hezky do zlatova. Nezapomeňte plochu vaflovače ošetřit ideálně tukem ve spreji, ten funguje nejlépe.
Vafle servírujte obložené volským okem, uzeným lososem, bylinkami či zeleninou.
Na servírování:
Dejte do středního hrnce všechny ingredience na kaši. Postavte na plotnu a krátce vše povařte, dokud nezhoustne.
Mezitím si na pánvi krátce orestujte oříšky, až budou hotové, odstavte pánev a zakápněte je javorovým sirupem. Hotové je přesuňte na kousek pečícího papíru, aby vychladly.
Do pánve dejte ovoce pokrájené na měsíčky, máslo, 1 dcl vody, skořici a povařte, dokud ovoce nezměkne. Čas se podle druhu ovoce bude výrazně měnit.
Připravte kaši do misek, na vrch rozložte ovocný rozvar včetně šťávy, ořechy či semínka, nakonec můžete lehce zakápnout javorovým sirupem.