Zařizování kuchyně je výzva. Zvlášť, pokud jde o tu úplně první. Pánve, hrnce, mísy a všelijaké vychytávky… Není divu, že v hlavě nejistého začátečníka snadno zavládne pořádný zmatek. Abyste však neplýtvali časem a penězi na zbytečnosti, připravili jsme pro vás seznam položek, které by neměly ve výbavě kuchyně chybět.
A pokud v sobě nakonec objevíte nadšení pro složitější kulinářské úpravy, můžete s přibývajícími zkušenostmi rozšiřovat i váš gastronomický arzenál.
Součástí kuchyňské výbavy by měla být alespoň jednoduchá sestava hrnců a pánvičky. Do začátku postačí alespoň jeden větší hrnec, kastrol a rendlík. Sáhněte zatím po dvou kouscích o objemu zhruba 2,5 až 3 litry. Rendlík stačí menší.
Nezbytným pomocníkem bude rozhodně i kvalitní pánev o průměru 24 - 26 centimetrů. Vhodnější je spíše hlubší, na které připravíte palačinky i asijské pokrmy pro zhruba čtyři strávníky. Materiál nádobí vybírejte s ohledem na typ varné desky. A nezapomeňte ani na pokličky.
Bonami tip: